Strandpaviljoen Sport heeft een lange geschiedenis. De wat oudere strandbezoekers zullen zich wellicht nog kunnen herinneren dat er al vanaf ongeveer 1960 een strandpaviljoen aan de linkerkant van Het Wassenaarse Slag staat. De 1e eigenaar was de heer Moree. Later werd de zaak overgenomen door de heer Brunsveld. Hij gaf het paviljoen dezelfde naam als zijn zaak aan de Rijksstraatweg, namelijk ” Sport” .

Strandpaviljoen “Sport” was geboren. In 1972 nam de aan Het Wassenaarse Slag geboren en getogen Fred van der Kroft het paviljoen over. Hij was opgegroeid in het strandpaviljoen van zijn ouders: “De Zon”.

Samen met zijn vrouw Tini maakte Fred van strandpaviljoen “Sport” niet zomaar een eettentje op het strand waar je een kopje koffie kon drinken of een broodje ging eten. Het paviljoen werd een ware ontmoetingsplaats waar veel Wassenaarders met elkaar afspreken. Veel ouders komen nu nog met hun kinderen op de plek waar ze zelf ooit in het zand speelden.

In 1999 nam de oudste zoon van Fred en Tiny van der Kroft, Sander, de zaak over. Hij verplaatste het paviljoen meer naar de strandopgang. Samen met zijn vriendin Irma van der Marel proberen zij van strandpaviljoen “Sport” een zaak te maken met een geheel eigen stijl.

In 2015 is Sport volledig vernieuwd. Zo is er een nieuw paviljoen gebouwd met een andere kleur dan dat u van ons gewend bent. Het lichte blauwe heeft plaats gemaakt voor een zachte groene kleur. Daarnaast is ook het terras volledig veranderd.